dilluns, 13 de setembre del 2010

Andrés Belmonte - Foto i Currículum

Músic de formació inicial clàssica, comença els seus estudis musicals de flauta i piano en l'escola del Centre Artístic Musical de Bétera. Estudia flauta en el Conservatori Professional de València i en el Conservatori Superior de Castelló, on obté el Títol Superior de Flauta. Va estudiar també "Composició" i "Direcció d'orquestra" en el Conservatori Superior de Música de València. En la seua etapa de formació clàssica va realitzar cursos de flauta amb Antonio Arias, Luc Urbain, Wilbert Hazelzet, Robert Dick, Christiann de Jong , Josep Balanyà, Yvan Nommick.


En València coneix el jazz de mà de Ramón Cardo. Va estudiar a més amb José Luís Granell i Donato Marot (piano jazz), i en diversos seminaris internacionals de Jazz. Posteriorment marxa als Països Baixos per a estudiar Flauta Jazz en el Conservatori de Rotterdam amb els professors Bart Platteau, Dick de Graaf i J.L. Hartong, i en Ámsterdam amb Peter Guidi. Allí va atendre "Màster Classes" amb Vincent Herring, Benny Maupin, Vince Mendoza, Dave Schnitter i Mike Stern.

Ha tocat amb Ramon Cardo, Celia Mur, Mark Alban Lotz, Ben van donen Dungen, Ronald Sniders, Jeroen Pek, Guus Tangelder, etc. ; i en sales de concert i clubs com el Dizzy Cafe(Rotterdam), Podium Gigant (Apeldoorn), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Theater LUX (Nijmgen), Schouwburg (Arnhem), SJU Jazzpodium(Utrecht), Palau de la Música (València), Festival Jazz UPV.
Va ser finalista del premi Tete Montoliu 2005 .

Actualment lidera la seua pròpia banda JAZZ 7 i és convidat a tocar amb diverses formacions de jazz i música brasilera. És, a més, pianista de Enjazzats Big Band , dirigida per Ramon Cardo. Ha col·laborat en diverses gravaciones discogràfiques ("Per l´altra banda" - RAMON CARD BIG BAND, "Sarabandangui" – ENJAZZATS, “Rumba pa’ Angá” – COMPANYIA CATALANA DEL LATIN JAZZ) i té un CD al seu nom : “JAZZ 7” de 2007. Un treball únic i peculiar en la seua especialitat: la flauta Jazz, on explota la família de les flautes i el jazz.

En el terreny de la docència ha estat professor de Harmonia i Anàlisi al Conservatori Professional de Castelló, de Llenguatge Musical al Conservatori Professionals de Requena i de La Vall d’Uixó i al Conservatori Prof. de Dansa de València, professor de Jazz en l’ “Espai de Jazz” de la UNIVERSITAT JAUME I de Castelló i en la “Escola de Jazz” de Bétera. Ha impartit master-classes sobre jazz en els conservatoris de Montcada, Requena i Torrent. Actualment és professor de Llenguatge Musical en la Escola Superior d'Art Dramàtic de València. És professor per oposició del Cos de Professors i Arts Escèniques des de 2008 .